Olaszország

Trieszt először kettesben

Volt delfin, megnéztük a Trnovo forrását, ezúttal a víz felől, fejfájás után. Fkk strand kajakról, üres partszakasz kalyibával és magán zuhanyzóval :)

Még soha nem volt ilyen jó időnk itt októberben.

Sok fagyi, hazafele pizza :)

Trieszt

Rendhagyó indulás délután, az utolsó nap meg eső, de valahogy összejött… Azóta nem nagyon tértem magamhoz, mert Zozó hétfőn összetörte magát bmx-szel, és a sűrgősségin kötött ki :( De úgy emlékszem, sok fagyit ettünk :P

(more…)

Trieszt ismét

Az idén már több nyaralás is elmaradt. Időjárás, betegség, munka, egyetem, mindenféle… Nagyon drukkoltam, hogy a szokásos őszi Trieszt összejöjjön. Zozó szülinapján így se tudtunk menni, mert a gyerekek felváltva nem értek rá, de az utolsó időpontban, Halloweenkor sikerült. Ugyan egész jó időt mondtak, de most mégse jött be. Ilyenkor itthon már hideg szokott lenni, eső, fagy, míg a tengerparton rövidujjúban lehet fagyizni. Mondjuk, hideg nem lett, de a négy napból a két középsőn végig esett az eső. Az utazós napokon viszont sütött a nap :)

(more…)

Őszi Isola

Trieszt helyett…

Dolomitok

A Dolomitok időjárása soha nem egyszerű, főleg nem könnyen tervezhető. Szeptember elején jó lett volna, de akkor Tociék nyaraltak, így mi nem mehettünk. Az utolsó felvonó pedig október 4-én zárt, tehát sok időnk nem volt. Ráadásul megint esett a hó szeptember közepén, ami elég ijesztő a hágókon és a meredek starthelyen is. Végül szinte napra ugyanakkor voltunk kint, mint a korábbi években :)

(more…)

Dolomitok

Szokásos őszi Dolomitok-túrát terveztünk. Ambrus is jött volna, de a jóidős héten végül mégis dolgoznia kellett… Nélküle az idő se lett az igazi :(((

(more…)

Évadzáró Szlovénia

A tavalyi kellemes őszi kirándulást sokat emlegettük már. Szerencsére az idén jó hosszú volt az ősz szünet (és véletlenül mindkét gyereknek egyszerre volt), ezért esélyesnek tűnt, hogy az idén is el tudunk menni. Zozó szülinapja is aktuálissá tette a trieszti fagyizást :) Aztán Blue a szünet előtti utolsó nap utolsó óráján rosszul lépett, így a traumatológián kötöttünk ki vele. Szerencsére semmi komoly, de három napig nem tudott ráállni. Meg persze a szokásos mediterrán ciklon is megpróbált itthon tartani minket. Még szerencse, hogy nem sikerült!

(more…)

Dolomitok

Apának minden őszre be van tervezve évadzáró repülésnek a Dolomitok. Ilyenkor ugyebár már suliidő van, így nemcsak a családi utazás lehetősége nem merül fel, hanem én is itthon szoktam maradni a gyerekekkel. Apa pedig keres magának megfelelő útitársat, aztán az időjárás és a többi pilóta döntése alapján elmegy Lijakba vagy Bassanóba. Azért egyszer szerencsére a Dolomitok is összejött :))

Nade…

Mivel immáron mindkét gyerekünk Pesten gimnazista, előttünk a lehetőség, hogy -míg ők a Nagyiéktól mennek suliba- együtt nézzük meg a Dolomitok szikláit. Én eddig csak egyszer jártam itt, de akkor északi szél volt, nem tudtunk jót repülni. Hát, északi szelet most is jósoltak, de gyengét. Lássuk, most hogy sikerült…

(more…)

Szlovénia novemberben…

Hát, az idei évben nem született sok új bejegyzés :( Az őszi szünetben megpróbáltuk behozni a lemaradást :)

(more…)

Nyárvégi vegyes

A nyári szünet végére terveztünk egy hosszabb nyaralást. Az időjárás nem kedvezett, augusztus 20-a után nem látszott három egymást követő jó nap. Zoli ragaszkodott Olaszországhoz, akkor is, ha sokat kell utazni. Tehát a terv: a két jó napból az elsőn utazunk :(((, ezért megállunk repülni, másnap Dolomitok; utána átmegyünk Szlovéniába, ott jobb idő lesz; hazafele pedig beugrunk Gerlitzenre az akróversenyre.

(more…)

Következő »