2003.október

Rettenetes volt…

1400 km, Blulu már a határon hányt, majd még kétszer útközben. Az út utolsó 100 km-e hegyi szerpentinen kacskaringózott, minden faluba betérve. Éppen gesztenyeünnep volt, mindenki az utcákon ünnepelt.

És ezután csak rosszabb lett. Szakadó eső vagy orkán, a hegyet sokáig nem is láttuk. És míg korábban azt hittük, hogy Blulu csak az utazástól volt rosszul, csalódtunk. Bzümi és én is rosszul lettünk. Lett volna egy nap, amikor kupolázni lehetett volna legalább, de emiatt lemaradtunk róla.

A rossz időben tornatermi foci volt, aminek eredményeképpen Dani bokája kiment, pedig nem is állt be.

Már a végefelé volt egy nap, amibe fejenként két lecsúszás belefért. Majd erős szél egy balesettel. Az indulás előtti kisebb lejtőzésről meg lemaradtunk, mert egy olasz meghúzta a kocsi oldalát a parkolóban, és papíroztak.

Kihagytam, hogy a kaja szerintem általában ehetetlen volt. X-leves, amit többször körbehordtak a pincérek, utána rengeteg tészta minimál paradicsomszósszal, szintén tukmálták az emberre, majd egy ici-pici hús vagy hal. Ezt a legutóbbi részt talán meg lehetett enni. Meg megszerettem a parmezánsajtot, mivel más nem volt. De abból hatalmas adagok fogytak, szerintem csodálkozhattak, hogy minden nap újra kellett tölteni a tálat, mivel csak fűszer gyanánt volt kikészítve. Mondjuk, a vacsorához járó borok is elfogytak mindig :)

Á, a nyugdíjascsoport. Előttünk reggeliztek, de amíg a közelben voltak, addig nekünk nem hoztak tojást, és a lekvárt és zsömlét is két pincér őrizte, mert azok mindent elvittek volna. Üvöltve beszéltek, és föllökték a gyerekeket is.

Hazafele megünnepeltük Bzümi szülinapját Tarvisióban egy fagyival, és az étteremben rögtön össze is szereltük a lego motort. Viccesek lehettünk, mert mindez éjjel 11-kor történt.

A gyerekek tulajdonképpen élvezték a nyaralást. Nekem a nagy hegy tetszett, meg a völgy is vicces volt. Gyönyörűen nézett ki, amikor egy tisztább napon megláttuk a havas csúcsot. Meg a völgy ködben, felülről nézve :)

Jó lenne egyszer jó időben is megnézni, megrepülni. Csak ne lenne olyan messze!