Dachstein

Ennstal Zsófival

Volt benne Tauplitz, ismét úsztam a Märchenseeben, sőt, ezúttal fürdőruhát is vittem :)

Meg szokásos Bodensee esőben. Most rollerrel száguldottam lefelé a zivatar előtt. A többiek bőrig áztak..

Sommercard, Kajak Schnupperkurs:

Zsófit bedobták a kalózhajóról háttal, aztán jelentkezett még egyre fordítva is :) Délután Enns-túra, én addig a a Stauseen sup-ot béreltem. Utána kaptam a hírt, hogy Anyu meghalt :(

Másnap Dachstein, a kék tónál jártam. Ezúttal vittem magammal felfújható szánkót is, de  nem sok hasznát vettem. Addig Apa és Zsófi megmászta a Margarethenstollent, aztán szétnézett a túlolalon.

Hazafele állatkert. Zsófi és Dani lefele gokarttal jöttek… Végülpatakpartot keresve és eltévedve felfedeztük a Lindt gyári outletüzletét. Elég drága lett nekünk :)

Ennstal megint

Közvetlenül a strand fölött volt szállásunk a Pernerhofban. Még itthonról foglaltunk felvonót a Dachsteinra, és megmásztuk a Gjaidsteint. Kinéztem magamnak egy türkizkék tavacskát, meg kell néznem egyszer közelről is.

Ennstal családostul

4 éjszaka Haus im Ennstal-ban.

(more…)

Családi ismétlés

Be kellett pótolni, ami múltkor kimaradt.

(more…)

Ennstal

Kellett egy Dachtein Margarethenstollennek lenni valamikor itt…

Dachstein sok esővel

És igazából Dachstein nélkül…

Két hetünk volt családi nyaralásra. Kb. 6 napot terveztünk, de az időjárás miatt sehogy se jött össze. Itthon is monszun volt, szinte minden nap esett az eső. Az Alpokban se várhattunk álom repülőidőt, de legalább olyan legyen, hogy ki tudjunk jönni a sátorból. A szóba jöhető utolsó napokra jósoltak némi napsütést, bár eső is volt minden napra. Ráadásul minden nap változott az előrejelzés. Mindegy, elindultunk.

(more…)

Zillertal

2011. július

A gyerekek egy hétre angol táborba mentek a Balatonra, a nyulakat meg rábíztam a szomszédra, így szabadok voltunk :) Sajnos az idő nem nézett ki jónak. Hétfőn reggel indultunk, keddre köztes anticiklont mondtak. Szerdától viszont egyértelműen rossz időt. Akkor még úgy láttuk, hogy az Alpok déli felén jó marad, de nem. Ott még többet esett. Csütörtökön majdnem hazajöttünk. Aztán kihúztuk az esőben, majd még egy napig rossz volt. Szombaton hazaindultunk, mert vasárnapra főnt mondtak. De utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy még egy napot maradunk.

Már előre kinéztük a Zillertalt, hogy megnézhessük a Hintertux gleccsert. Mi mindent megtettünk ennek érdekében.

(more…)