Csak úgy…

Cukkinis palacsinta

Finomra reszelt cukkinből, tojásból, tejfölből, lisztből és tejből sűrű palacsontatésztát keverek. Sózom, borsozom, és ízlés szerint fűszerezem. Ez általában fokhagymát, oreganót, tormát, bazsalikomot vagy wasabit jelent. Esetleg több kombinációját. Mindjárt írok erről egy külön postot.

A palacsintatésztát általában olivaolajon sütöm, jóval vastagabbra és kisebbre, mint a normál palacsintát. Fokhagymás tejföllel esszük. Jó vacsorának, és az is megeszi, aki egyébként nem szereti a cukkinit.

Gasteini fogas hegyek nélkül

A gasteini nyaraláson Apa meghívott egy igazán jó étterembe :) A halat azóta is emlegetjük. Most vettem fogasfilét, ugyan Viktória-tavi és mélyhűtött volt, de egész jó minőségű. Ennek a feléből készült a mai vacsora.

Tehát a halszeleteket lesózom, aztán vajon megsütöm. A vajon apróra vágott hagymát pirítok, közben egy másik edényben cukkiniszeleteket. A hagymát megszórom liszttel, majd kis hűtés után pirospaprikát teszek bele. Felöntöm kis vízzel, sózom (sóban eltett paradicsommal), borsikafűvel ízesítem, aztán tejfölözöm.

Főtt tészta volt hozzá köretnek, plusz az utolsó percben még pirítottam egy kis császárgombát. A tányéron még megcitromoztuk és megszórtuk frissen őrölt borssal.

A krumplipuffancskák hiányoztak, de a cukkini jó volt a káposzta helyett hozzá. A gomba is finom volt, de sajnos a hegyeket nem pótolta semmi :((

Cukkinis lasagne

Mostanában repülésről, mászásról nem fogok sokat írni, helyette főzök…

Ez a sárgarépás lasagne zöld-fehér változata. Hatalmas cukkinik nőttek a kertben, és a nagyok se keseredtek meg.

Egy szépet feldaraboltam, részletekben megpirítottam wokban szőlőmagolajon. Aztán külön darált marhahúst, rengeteg fokhagymával, kakukkfűvel, és egy kis tormával. Felöntöttem tejszínnel. Ezután a lasagne-tésztával rétegeztem az összetevőket, némi sjat is került közé-mellé. Végül sütőben megsütöttem. Pizzaszósz is járt hozzá külön.

Nyulak

no images were found

Kicsinyussz neve mostantól legyen Rozmaring

Vajon miért?

Snowboard

Ugyan megfogadtam, hogy harminc fölött már nem kísérletezek havas sportokkal, de mégis összejött. Szerda este tíz: Tociék holnap mennek a Mátrába, van-e kedvünk hozzá. Persze. Gyors pakolás.

Másnap reggel a törpék nem is sejtettek semmit. Apa készített nyolc szendvicset az útra, majd felhívta Betti nénit, hogy ma nem mennénk suliba. Mint később az éhhalál küszöbén rájöttünk, két szendvics a gyerekek iskolatáskájában landolt. Kellett nekünk a meglepetés.

(more…)

30 lettem

Még nem is, van két napom hátra :)))

Ezt a szépséget kaptam a nővéremtől:

kék csokor

kék csokor

a kedvenc részletem

a kedvenc részletem