Szlovénia

Bohinj

Különágyas szoba, de azért eljöttünk.

(more…)

Szlovénia

Odafele kertészeti áruda, életemben nem láttam ekkorát!

Kirándultunk Crni Kal-ban, a vonat hihetetlen volt. Megnéztük a Reka felsőbb szakaszát, de a várba nem másztunk fel, mert jött a vihar.

Felfedeztük a Divace-i pizzériát :)

Krvavec Covid idején

Az első covid alatti nyaralásunk. Nagyon jól sikerült!

(more…)

Savinja kettesben

A gyerekek Zsófiékkal a horvát tengerparta mentek, mi meg megnéztük még egyszer a Savinját. Úsztunk, vízesést néztünk meg hegyeket.

(more…)

Savinja családostul

Múlt héten két éjszakát Szlovéniában töltöttünk Apával, megjött hozzá a kedvünk. Ugyan az autópálya-matrica nem adta ki hétvégig, akár Ausztriába is mehettünk volna. Sőt, talán logikusabb is lett volna, azt már ismerjünk. De nem volt kedvem télikabátot csomagolni, márpedig az Ennstalban jár a Dachsteinra felvonójegy a szálláshoz, szörnyű…

(more…)

Krvavec kettesben

Kettesben mentünk, csak két éjszakára, előszezonban. A Krvavecen volt szállásunk, így nézhettünk naplementét föntről.Négyágyas szobánk volt, a gyerekek is befértek volna.

(more…)

Trieszt ismét

Az idén már több nyaralás is elmaradt. Időjárás, betegség, munka, egyetem, mindenféle… Nagyon drukkoltam, hogy a szokásos őszi Trieszt összejöjjön. Zozó szülinapján így se tudtunk menni, mert a gyerekek felváltva nem értek rá, de az utolsó időpontban, Halloweenkor sikerült. Ugyan egész jó időt mondtak, de most mégse jött be. Ilyenkor itthon már hideg szokott lenni, eső, fagy, míg a tengerparton rövidujjúban lehet fagyizni. Mondjuk, hideg nem lett, de a négy napból a két középsőn végig esett az eső. Az utazós napokon viszont sütött a nap :)

(more…)

Őszi Isola

Trieszt helyett…

Vizes Szlovénia

Rendhagyó módon most előbb képek jönnek…

(more…)

Évadzáró Szlovénia

A tavalyi kellemes őszi kirándulást sokat emlegettük már. Szerencsére az idén jó hosszú volt az ősz szünet (és véletlenül mindkét gyereknek egyszerre volt), ezért esélyesnek tűnt, hogy az idén is el tudunk menni. Zozó szülinapja is aktuálissá tette a trieszti fagyizást :) Aztán Blue a szünet előtti utolsó nap utolsó óráján rosszul lépett, így a traumatológián kötöttünk ki vele. Szerencsére semmi komoly, de három napig nem tudott ráállni. Meg persze a szokásos mediterrán ciklon is megpróbált itthon tartani minket. Még szerencse, hogy nem sikerült!

(more…)

Következő »