2001

Wildkogel 2001.

2001. május

Ez volt a szállásunk:

Elso nap esett az eso, és jól eláztunk.

Harmadik napra végre gyönyöru napsütés lett, és fölmentünk a Wildkogel-re.

Ez a fönti játszótér, mögötte a felvonó épülete. Itt egy nagyon jó étterem is volt, egy nagy teraszon, gyönyöru kilátással a völgyre. És a sör volt a legolcsóbb ital :))

Kicsit tovább sétáltunk a gerincen. Ide hozták a nagy hátizsákokat a felvonótól. Dél körül 15-20 siklóernyo és 5-6 sárkány volt a levegoben. Ekkor úgy döntöttünk, hogy ezt nekünk is ki kell próbálni :)

Ez itt a Rettenstein.

És ez itt a másnapi túránk: a Seebachsee. A Seebachfallhoz indultunk, ami egy 300 m magas vízesés. Úgy gondoltuk, hogy a tóhoz vezeto útról látni lehet majd. De nem lehetett :( Erre 1000 m szintkülönbség megmászása után jöttünk rá. De fönt nagyon gyönyöru volt a táj, ezért megnéztük a még 100 m-rel magasabban levo tavat is. Bzümi majdnem elsírta magát, hogy nem vittük föl az úszógumiját. De aztán megmutattuk neki, hogy a víz jéghideg.

Bzümi pedig ezt mind végiggyalogolta, Blulu hordikendoben jött.

Lefele kicsit eltévedtünk, és ránksötétedett. És egyszercsak megláttuk a vízesést is: ha nem a tó fele mentünk volna, akkor pár száz méter gyaloglással elértük volna.

Másnap egy közeli strandon engeszteltük meg Bzümit az unalmas hegymászásért.

A következo nap programja Krimml, Európa legnagyobb vízesése. Itt sajnos hatalmas tömeg volt, és a levegoért is fizetni kellett, ezért elég hamar eljöttünk.

És leültünk a szállásunkhoz közeli étteremben fagyizni. Rengeteg gyerekjáték volt, Bzümi nem is kért fagyit, ment motorozni. Az étteremnek saját vízesése is volt.

Na, mégegy tó vízeséssel:

Eljött a nyaralás vége, búcsúzóul a Dachstein hazafele. A fényképezogép a felvonó elott lemerült :(

Hallstatt 2001.

2001.április

Hallstatt olyan gyönyörű volt, hogy ismét meglátogattuk. Áprilisban nálunk már egész jó idő és rengeteg virág volt, Halltattban még telet találtunk. Átkoztuk magunkat, hogy miért cseréltük le a téli gumikat. Szerencsére nagykabátot és szánkót azért vittünk.

Hat óra utazás után megérkeztünk a Hallstätter Seehez. Lementünk sétálni a tópartra, ahol Bzümi természetesen köveket dobált a vízbe. Ez Blulunak is nagyon megtetszett, alig lehetett elrángatni őket.

Szálláskeresés után fölsétáltunk a Waldbach mentén a vízeséshez.


Másnap elmentünk a Gosau Seehez. Nagyon kevés víz volt benne. Egy kicsit hógolyóztunk meg szánkóztunk is.

Ezek a képek a szállásunkon készültek:

Következő program: a Loser
Az út több méter magas hófalak között kanyargott.

Alatta az Altausseer See

Aztán szánkózás :)

Blulu így jött:

Majd láttunk egy egész kis lavinát, ami nagyon hangos volt.

Visszafele megálltunk a Mühlbachnál. Az út itt egy alagútban megy, de a vízesés kedvéért csináltak egy parkolót és egy kis kilátót.

Egy elrontott nap: Dachstein
Mivel a krippensteini felvonó nem ment, ezért megpróbáltuk megnézni a Dachsteint a másik oldalról. De csak ennyit láttunk:

Még egy utolsó séta a Waldbach völgyében, aztán irány haza.

Ezt az utat két évvel korábban egy kőlavina levitte. Mostanra újrabetonozták, a sziklát pedig bevakolták. A korlát több kiló vörösrézzel volt bádogozva.

A Gletschergarten