Könnyű odatalálni, mindenütt ki van táblázva. A parkoló már a fizetős útszakaszon van, de egy hosszabb, kb. vízszintes sétával ez megúszható. A parkolóból ugyanis a még autóval megszerzett magasságot azonnal leépítjük, kb. 100 m-t kell rögtön lefele gyalogolni. Innen vezet az út a szurdok falain felváltva, itt összesen négy híddal tarkítva. Az első egy ritka hosszú függőhíd, keresztbe lécekkel, így igen meglepően behintázik az ember lába alatt. A második egy sima drótkötél, de kapaszkodó helyett vastag kötelek vannak belógatva. Kicsit lehet csalni, és a bekötésnél kapaszkodni. Az elég magasan van, így biztos nem esünk nagyot. Ez volt a legviccesebb rész :) A harmadiknál tulajdonképpen csak egy nagy átlépés van, de én nem értem be. Daninak sikerült. Zozó összekulcsolta a lábait a kötél felett, úgy mászott át. Kétségtelenül ez a megoldás érdemelte a legtöbb pontot :) Bluluval mi standhevederen csúszva jöttünk… A negyedik mint az első, csak a lécek nem voltak párhuzamosak. A hidak közti traverzek némi emelkedőkkel teljesen kiépítettek, vagy párkányon vezet, vagy mesterséges lépés van. Ezen a részen egy komplett iskoláscsapat is végigjött utánunk.Egy pici patak mellett vezet tovább az út, ami meglepő módon meleg, legalábbis a napsütötte sziklákon végigfolyva. Sajnos az egész úton sehol nem lehet lemenni a vízhez, így sem inni, sem mosdani nem tudtunk. Ezután egy kisebb falon kell még feljutni, amin nehezebb lépések is vannak, de mind kiépítve, biztosítva.

A szurdok egyébként messze nem a legizgalmasabb, amit eddig láttam. Kicsit marketingszagú az egész. Állítólag a legszebb Klettersteig, de ezt szerintem a helyi étterem és a Mautstrasse fenntartója állítja. A bejáratnál színes prospektust osztanak, az ú pedig úgy van jelölve, hogy érintse a fenti  almot is.

Ezután rengeteg felgyaloglás után érünk a Gamsleitenwand alá, amit balra kerülve teljesen ki lehet hagyni, a mászós szakasz kicsit jobbra ereszkedve kezdődik. Szintén mászóka jellegű kiépítettség, de legalább helyenként nehéz annyira, hogy izgalmas legyen. A tetejéről már szép a kilátás. Innen további hosszú erdei túrával érünk el az utolsó kötélhídhoz. Ezután még sokat gyaloglunk az erdőben felfele, mire vége lesz. Ezután már csak lefele kell megjárnunk a kb. 400m felszedett szintkülönbséget.