Rám egyáltalán nem jellemző, de isteni lett. Tömény, édes, mogyorós-csokis, habos.

Negyed kiló datált mogyorót rászórok kb. 15 dkg olvasztott cukorra, megkeverem, aztán hagyom hűlni. Eközben felpakolom a családot, és elmegyünk az Ikeába egy mozsárért. Laza két óra alatt össze is lehet törni a karamellás mogyorót benne. Persze, csak ha mindenki kiveszi a részét a munkából. Szóval egészen apróra kell zúzni.

Ezután egy natúr vajkrémbe kevertem, majd a felkínált konyakból két centinyit beleöntöttem. Rám nem jellemző módon ennyi az össz alkohol a sütiben.

Egy három tojásból készült lapos kakaós piskótát félbevágtam, megkentem, ráraktam, megkentem, majd egy vékonyra nyújtott egyszeres marcipán lap jött. Terv szerint itt kellett volna a csokikrémnek következnie, de még maradt egy rétegre való mogyorós.

Csokikrém:

Felovasztok húsz deka étcsokit, hagyom hűlni. Tíz deka vajat habosra keverek, majd beleöntöm a csokit, amiből egy bő evőkanálnyit félretettem. Ezután két leszűrt friss tojással habosra kevertem. A tojás szűréséért mindig hülyének néznek…

A félretett csokit elkeverem egy kis tejszínnel, és a torta (meg persze a csokirém) tetejére kenem.