Vörösboros szarvascomb vadasmártással
2008. 9. 17.Kimaradt! A páclébe 10-20 dkg málna is kell!
Összekevesek 2 dl száraz, gyümölcsös ízű vörösbort (pl. egri merlot) 1 dl olajjal, beleteszek néhány összetört babérlevelet, sok kakukkfüvet, egész borsot, szegfűborsot, esetleg néhány szem borókabogyót, egy teáskanál mustárt, és beleteszek egy közel egy kg-os szarvascombot. 1-2 éjszaka pácolódás után kiveszem, letörlöm róla a fűszereket, sózom, és lefedhető tepsibe teszem. Mellé teszek két szál sárgarépát és két nagy almát megtisztítva és darabokba vágva. Rászűröm a páclevet, és ráöntök annyi húslevest, ami ellepi. 4-5 órán át sütöm. Ha már teljesen puha, akkor a szaft nagy részét átpaszírozom a zöldségekkel. Megolvasztok két evőkanál barnacukrot, vajat teszek rá, majd lisztet, felöntöm a szafttal, fölforralom, majd belekeverek egy pohár tejfölt. Főttkrumplival, vagy valamilyen galuskával tálalalom. Nagyon finom :)