Budapesttől 325 km, bő három óra alatt megjárható út. Az S6-os útról Semmering után kell lemenni a Raxalpe táblánál, innen már ki van táblázva a felvonó, biztos megtaláljuk.

Azt hittük, hogy Bécs közelsége miatt rengetegen lesznek, de nem sűrűn használt starthely. A felvonón nem is tudta a pénztáros, hogy mennyibe kerül a siklóernyős jegy.

Tehát, ha feljutottunk a felvonón, akkor az épülettől keletre néhány fát megkerülve már a starthelyen is vagyunk. Csak délelőtt lehet innen startolni,amíg süti a lejtőt a nap, vagy ha az alapszél K – DK-i.

Starthely a leszállóból

Starthely a leszállóból

Apa lába alatt...

Apa lába alatt...

A starthely előtt néhány métert felszedve, vagy kicsit kifele tágítva átrepülhetjük a felvonót, és eljutunk a déli, sziklás gerincre.

img_4854

Ha később stratolnánk, akkor eleve nyugat fele sétálva találunk néhány startolható foltot, van köztük hivatalos starthely is. Másfél órás gyaloglással már a kifejezetten DNy-it is elérjük, mert a gerinc kicsit megtörik. A gerinc feléig 2550m magasságig szabad emelkedni Bécs légterei miatt, utána a szokásos 3840 van.

A leszálló a starthelyről látható, a patak mentén kicsit kijjebb, egy szántóföld sarka, valami üzem után. Jó időben erős völgyszél fúj a starthelytől keletre eső szűk völgy felé. Ebbe nem érdemes berepülni, leszálló nincs.

Leszálló

Leszálló

Höllental

Höllental