Apa május végén Abtenauban versenyzett egy hétig. Összesen három versenynap volt, ebből két brutál repüléssel, a harmadikon sokan lerohadtak az elején. Meg egy nulladik napi Bischling.

Dani az abtenaui verseny után nem rohant haza hozzám jó férj módjára, hanem én mentem hozzá repülni, jó pilótafeleségként :)

Vasárnap reggel, az utolsó napra mentem utána, de azt lefújták. Werfenwengben találkoztunk, még repültem volna egyet, de a föhn közbeszólt…

Tehát irány Embergeralm. Sátor, háromszög :)

1.nap

Starthely

Starthely

Én a starthelyen :)

Én a starthelyen :)

Sajnos, elég hamar leszálló lett...

Sajnos, elég hamar leszálló lett…

2. nap

Új kifejezést tanultam: “Kaltfront fliegen”

Korai startot terveztünk, hogy az érkező hidegfront előtt leszállhassunk. Persze jött a front előtti föhn is. Apa jót repült, de én lerohadtam. Kb. akkor startoltam újra, amikor ő leszállt. Már gyűltek a felhők. Elindultam keletre, arra szebb volt, aztán amikor már a völgy közepe is emelt, akkor lespiráloztam. Lehetett volna nagyobb repülés is :)

A nap első lentije

A nap első lentije

Majd a következők

Majd a következők

Kicsit csúnyácska

Kicsit csúnyácska

És még...

És még…

Már a túloldalról is!

Már a túloldalról is!

Ááááá...

Ááááá…

Itt már menekültek

Itt már menekültek

3. nap

Éjszaka folyamatosan szakadt az eső, dörgött-villámlott, ezért reggel úgy döntöttünk, hogy hazajövünk. Útközben megálltunk a Rax és a Schneeberg között kirándulni a Höllentalban. Kb. 80 km/h-ás szél fújt kifelé a völgyből. De a patak gyönyörű volt, sok pisztránggal.

img_9167img_9158img_9151img_9147img_9142img_9168