Kávés-karamellás mézeskalácstorta
2008. 12. 27.
Tészta
- méz
- vaj
- csipet só
- mindenféle mézeskalácsfűszer
Összemelegítem, leveszem a tűzről.
- liszt
- tojássárgája
Egyesével belekeverem. Ha kihűlt, akkor némi szalakáli.
Hűtöben tartom egy ideig, majd porcukorral lisztezve vékonyra nyújtom, és néhány percig sütöm. Vigyázat, könnyen megég! Tojássárgájával megkenem, majd egy percre vissza a sütőbe.
Négy-öt réteg kell belőle legalább.
Krém:
- karamell
- tej
- kávé
- csipet só
Liszttel besűrítem, vajat keverek hozzá.
A díszítés tojásfehérjehab sok porcukorral. Egy kicsit rásütöm a legszebb lapra még kenés előtt.
Kellemes karácsonyt!