Rámjött az eperőrület. Így novemberben. Ez lett az eredmény:

Eper-citrom torta

Eper-citrom torta

Nagyon fincsi lett!

Ja, a pók Blulu alkotása :)

Minimál piskóta, csak két tojásból. Viszont mézzel, fahéjjal és vaníliával készült.

A krém az izgi:

Fél kg mascarpone sajt, kb. 20 dkg porcukor (nekem is soknak tűnt), egy citrom héja és leve, némi vanília, hogy pöttyös legyen :)  Ezt lazítottam három tojásfehérje és két deci tejszín habjával. A habokat és a citromlevet felváltva kell hozzáadni, különben a citrom nagyon besűríti a sajtot. Még kell bele egy teáskanálnyi vízben feloldott és megmelegített zselatin, hogy megálljon. Ha kiskanállal esszük, akkor ez elhagyható. Ezután fél kg eper fölvágva, még kicsit jegesen belekeverve. A tetején narancslével összemelegített csoki díszítés.

Kellemesen friss, savanykás; az egész valahogy tökéletes összhangba került.