Rövid, de sűrű utazás.

Loserrel kezdtünk, de a fiúk nem tudtak eljutni a Panoramaklettersteig beszállásához a hó miatt. Helyette megmásztak egy könnyebbet a parkoló fölött, de annak meg a kiszállása volt járhatatlan. Én eközben fölsétáltam (azaz csúsztam-másztam a hágóvassal is) az Augstseehez. Most nem voltak ebihalak.. Napoztam a hó fölött a polifoamon, meg bele is mentem térdig :)

Ambrus hozott kajakot :) Másnap felfújva megkaptam a Halstättersee déli szabadstrandján, délután háromkor találkozunk. Addig ők klettersteigoztak. A hallstatti Echernwand Kelettersteig leomlott, megszünteték azóta, hogy családostul megmásztuk. Ehelyett Bad Goisern-ből másztak egy kisebbet. Én áteveztem az egész tavat, gyönyörű volt a Waldbach völgye, a Seewand, a vízesés :) A kiszállást elrontottam, 500m-rel tovább kellett volna mennem, de végül megoldottuk.

Kajak le, kajak föl, immár a Traunon. Én elfutottam Bad Ischl-be, ahol valami esemény volt, ezért már az országúton ki volt táblázva, hogy a fél falu (város) le van zárva. Ennek ellenére eljutottam (még zárás előtt) a keresett shopba a folyóparton. A legviccesebb az volt, hogy visszafele sétáltam a parton, és megláttam egy kajakot :)

Még szintén pár perccel zárás előtt elértem a Pagot, és vettem naptárat :) Innen levezettem az Ebenseehez, és kifeküdtem a partra. Jó sokára értek le Daniék, már sötétben hajtottak. Nekem vacsorázni se maradt erőm :((

Utolsó nap egy vízesést néztünk ki Liezen előtt. Szép volt, könnyen megközelíthető, és persze, kicsit bővítettük a túrát.