A szokásos lijaki repülés volt a cél, persze kirándulással, tengernézéssel és fagyival. Apu azt mondta, hogy csoki-vaníliát kér :)

1. nap, kedd

Kicsit csúszott az indulás, mert éjszaka az egyik szerver lehalt :( A Szerencs utca előtt látszott, hogy nagyobb a forgalom, mint szerettük volna, de azért egész tűrhetően átértünk a városon. Én a szokáshoz híven az M1-en mentem volna, de Dani időben ráfordult az M7-re. Váltakozva volt köd és használható látótávolság, de szerencsére kb. 70 alá nem kellett menni az autópályán. A napot csak Szlovéniában láttuk meg, de ott gyönyörű volt. A köd fölött egy felhősáv, majd a Krvavec és a környező csúcsok :)

A Nanaosnál élénk ÉK-i szél fújt, na jó, inkább erős, így a tengerpart felé indultunk.Megálltunk Skocjannál kicsit sétálni és uzsizni.

A tengernél is fújt, hideg volt, szóval a tervezett pancsolás elmaradt. Fagyiztunk, sétáltunk, fagyiztunk. Sajnos a kedvenc  hintáinkat leszerelték :( Megnéztük a naplementét, aztán a szállásra mentünk. Csak a tulajdonos fia volt otthon, de a szobával minden rendben volt.

2. nap, szerda

Reggel már el is köszönt a srác, két napig mienk a ház! A reggelinél emiatt kimaradt a palacsinta, de azért így se maradtunk éhesek.

Kinéztünk a leszállóba, de fújt a szél most is. Ez kora délelőtt nem jó jel. Egy német sárkányossal beszéltünk, ő nagyon bölcs döntésnek gondolta, hogy előző nap a tengerhez mentünk. Ők estig vártak, de repülni nem tudtak. Így egyelőre megint a kirándulás lett a program. Fölmentünk Kanal felé a Soca mellett. Meg is találtuk a térképen kinézett helyet, ahol le lehetett menni a patakhoz. Olyan Soca-stílusban folyt a meredek sziklafalak között. Három orvhorgász megijedt tőlünk, pedig szívesen megnéztem volna, hogy mit fognak. Így inkább köveket dobáltunk a vízbe. Kicsit vizesek is lettünk :) Mindenesetre nagyon szép kék volt a folyó, ahogy a nap besütött a hegyek közül. Halat egyet se láttunk. Kiszelektáltuk a hazaviendő köveket, így is alig tudtuk fölcipelni a kocsihoz. Még kicsit továbbmentünk a völgyben, ha már eddig eljöttünk, és megnéztük a Stolt és a Krnt is. Itt is sok volt a szél. Azért visszafele felnéztünk a starthelyre, úgyis hátulról érkeztünk. Két ernyő relpült! Mire kiértünk a starthelyre Apa ernyőjével, már öten voltak levegőben. Amire leszállt, már nem volt idő visszamenni, helyette megnéztük a Lijak forrását együtt. Most is ugyanolyan szép mohos vlt, mint előző évben. Végezetül beültünk pizzázni a Pizzerija Grad-ba. Ez is finom volt, mint mindig :)Apa sörözött, én hazavezettem.

3. nap, csütörtök

Kicsit csaltunk a reggelivel. Megbeszéltem, hogy ma is lemennénk kávét főzni a konyhába. Előző nap elpakoltam mindent a hűtőbe, így ma megettük a maradékokat. Két reggelire is bőven elég volt minden :)

Ma már délelőtt is használható volt az idő, sőt inkább gyenge is volt a szél. Bár gyanítom, hogy a tengertől távolabb azért fújt. Szokatlanul nagy volt a látótávolság, most láttam először a tengert a starthelyről :) Vártam a starttal, amire stablilan fölt lehetett maradni, aztán még el is rontottam pár startot, de végül repültem. Nem nagyon tudtam nívó fölé emelkedni, de azért kellemeset lejtőztem. Hamar leállt az idő, leszállt mindenki. Újabb tengerpart mellett döntöttünk. Sajnos némi navis kavarás miatt eltévedtünk, így egy fizetős autópálya-szakasz után körbekerülve a fél világot, már sötétben értünk a tengerpartra, így a strandolás megint elmaradt. De a fagyi nem! Kicsit nehéz volt a hatféle csokiból és hasonló különböző vaníliából válogatni, de egy doboznyit azért vettük :) Két hűtődobozba, egy törölközőbe és egy hűtőtáskába csomagoltuk, majd a kocsiban még egy takarót is körétekertünk. Így is megolvadt mire hazaértünk, de ehető maradt :)

Hagytunk a jövő évre is tennivalót, jó lenne megint jönni :)