Krumplileves Dolomitok módra
2014. 9. 30.Egyszerű recept következik, szinte minden összetevője bármikor megtalálható a konyhában :)
Fáradtan, egy a Sellán töltött nap után jól esik a hideg szálláson.
A Sella tetején levő étteremből elhozott 10ml-es extra szűz olivaolajon megpirítok egy nagy fej felszeletelt hagymát. Teszek rá némi vajat is, hagy karamellizálódjon kicsit. Közben megmelegítem a tegnapi gnocchi eltett főzővizét, és a megmaradt főtt krumplit villával összetörve beleteszem. A kiránduláson szedett kakukkfű leveleivel ízesítem :) Beleszedem a sült hagymát, és tejszínnel ízesítem.
Végülis lehet a mélyhűtőben nálam mindig megtalálható húsleves nélkül is finomat főzni. Pedig volt leveskocka is a helyi üzletben, de arra se volt szükség. Lehetett volna akár borral is felönteni, vagy egy kis szárított sonkát tépkedni bele.