Nyúl raguleves
2013. 7. 29.Mostanában külön el szoktam tenni a nyúl hasánál levő bőrt, “lebernyeget”. Gyorsan megfő, finom leves lesz belőle.
Ezúttal sok friss fokhagyma volt itthon, és a cukkini is érik, ez került bele.
Tehát a felkockázott nyúllebernyeget vajon és olívaolajon átpirítom egy egész fej szétnyomott fokhagymával. Felöntöm vízzel és nyúlhúslevessel. Jó sok karikára vágott hagymát tettem még bele. Sózom, babérlevél, tárkony és borsikafű volt a mai fűszer. Amikor megfőtt, tejszínt öntöttem bele, és kis keményítővel besűrítettem.
Egy kis cukkinit felcsíkoztam, hasonlóra vágtam a sárgarépát is. Jó sötét mézes és bodzaecetet elkevertem, belevágtam egy kis paradicsomot is. Ebben forgattam meg a zöldségeket, majd forró olívaolajon megpirítottam. Ez lett a levesbetét, plusz egy kis reszelt sajt.
Apa azt mondta, hogy jó, hogy tudok főzni! :))))