Kávéhabos csoda 3Gteam módra :)
2011. 6. 2.Fényképes meglepő édesség következik:
Eper és cirtomhab rétegezve, a tetején kávékrémmel.
Citromhab recept:
25 dkg mascarpone sajt
porcukor
1 lime/citrom héja és leve
kb. 1 dl tejszín
3 tojás fehérje
A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verem. A mascarpone sajtot kikeverem cukorral, beleteszem a citromhéjat és levet. Ettől nagyon megkeményedik, ezért kell bele a tejszín. Óvatosan beleforgatom a habot.
Kávékrém:
15 dkg vaj
3 tojás sárgája
porcukor
(instant) kávé
A vajat a porcukorral habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojássárgákat is. Próbáltam erősre főzött feketekávéval ízesíteni, de nem vesz fel annyi folyadékot, hogy jó íze legyen. Ezért lett a kávépor.