Fényképes meglepő édesség következik:

Eper és cirtomhab rétegezve, a tetején kávékrémmel.

Citromhab recept:

25 dkg mascarpone sajt

porcukor

1 lime/citrom héja és leve

kb. 1 dl tejszín

3 tojás fehérje

A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verem. A mascarpone sajtot kikeverem cukorral, beleteszem a citromhéjat és levet. Ettől nagyon megkeményedik, ezért kell bele a tejszín. Óvatosan beleforgatom a habot.

Kávékrém:

15 dkg vaj

3 tojás sárgája

porcukor

(instant) kávé

A vajat a porcukorral habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojássárgákat is. Próbáltam erősre főzött feketekávéval ízesíteni, de nem vesz fel annyi folyadékot, hogy jó íze legyen. Ezért lett a kávépor.