Budapestről kevesebb, mint 500km. Autóval lehet feljutni, régebben fizetős volt az út. Gröbmingből könnyen meg lehet találni, ki van táblázva. A leszálló közvetlen a hegy lábánál van, nagy szélzsákkal, közvetlen az út mellett. Van egy kisebb étterem az út túlfelén parkolóval, ott lehet napijegyet venni 3 Euróért. Minket lebeszéltek róla :) Megpróbáltuk, azt mondták, ma nem kell :)

Jó napokon a helyi klub szervez felszállítást 5 Euróért. A leszálló felett 100m-rel van egy kötélpálya, ahol a fák között kiépített pályákon lehet közlekedni biztosítva. Ennek van árnyékos parkolója.

Autóval egészen az út végéig fel kell menni. Onnan a hegycsúcs felé vezető ösvényt követve kb. 10 perc alatt feljutunk az új starthelyre. Egy sárkányos rámpa mellett van egy magyar starthelyekhez szokott pilótának kényelmes déli starthely, amit ott csak a haladóbbaknak javasolnak. A Haustermik itt száll el, kellemesen ki lehet tererni felette. Viszont balos (keleti) szélben rotoros, sokat süllyed az ember, mire kiér balra a sziklafal elé.

Ha feljebb megyünk még kb. 150m-rel, akkor majdnem teljesen a csúcson van egy Milka-tehenes füves starthely, kicsit szélesebb tartományban startolható DK-DNy között. A gerinc túlfelén É irányba is lehet startolni, késő délután arra fúj rá a szél.

A leggyakoribb táv az Enns völgyének végigtolása: először Ny-ra, a Dachstein előtt, majd vissza, aztán balra Grimming, és vissza. Balra a hegy végén be lehet fordulni ÉNy-nak, arra is egy kellemes völgy van, valamint jobbra, a Dachstein után is É-ra a Lammertalba. Az utóbbi kicsit izgalmasabb, de magasan kivitelezhető. A Dachstein mögött viszont a Krippenstein-plató ijesztően néz ki, bár állítólag siklásból kiadja :)