Hallstattból kb. fél óra alatt lehet ideérni. A starthely 1650m, a szintkülönbség közel 1000. A hegy gyönyörű, egész furcsa formákat láthatunk kicsiben és nagyban is. Van egy kis tó, és egy Klettersteig a csúcsra. Ezenkívül gyönyörű kilátás nyílik a Dachsteinra is.
Altaussee-ből vezet fel a fizető út. A leszálló a központtól a tó felé esik, nagy parkoló van előtte és szélzsák. Az út túlfelén levő Amtshaus szálloda bejáratánál levő információs irodában vehetünk kedvezményes siklóernyős jegyet az útra, így 15 Euró helyett 10-ből megúszhatjuk (2010.) Ehhez név, rendszám, liszenszsorszám, aláírás és a pénz kell. Igazolni nem kellett. Feljebb, de még a fizetőkapu előtt is vehetünk a Hagan Lodge recepcióján, ami a felvonóval szemben van.
Felérve a parkolóbólmár látszik a starthelyen levő szélzsák, kb. az út folytatásában egy dombtetőn. Van egy sokkal nagyobb, és könnyebben észrevehető a parkoló fölött jóval, de ott nem találtam starthelyet. Repülés közben viszont jól jön. Állítólag van DNy-i starthely is, de azt nem találtuk meg. Feljebb mászva biztos el lehet startolni ebbe az irányba is.