A Hallstaetter See déli partjt határoló sziklafalak közül kiugró Krippenstein tetejéről startolhatunk. A szintkülönbség 1580m (2100m AMSL), a táj gyönyörű, így egy szimpla lecsúszás is megéri.

A felvonó Obertraunból indul, siklóernyős jegyet kell kérni,az ugyanis a szimpla gyerekjegynél is lényegesen olcsóbb. Cserébe föl kell cipelni a zsákot :) A felvonó második állomásáig kell felmenni, onnan öt perc séta a csúcshoz vezető emelkedőn.
Nyugatra lehet startolni, így gyenge nyugati alapszélnél optimális. Ilyenkor az alapszél ráfúj a hegyre, mivel egy kiugró csúcs. Északra is van valami startolható terület, a felvonókötél túlfelére kell hozzá átgyalogolni, de én ott nem jártam.

A starthely elhagyása után a sziklafalnak köszönhetően azonnal nagy magasságunk van, a tó fölött biztonságtechnikázni is szoktak.

Tekerni ezen az oldalon nem sikerült, bár a starthely lejtője tartogatott. Ehelyett a szembehegy közepénél lehet fellejtőzni, majd a gerincről kitekerni. A tó felőli részen levő gyönyörű déli sziklafal csábít ugyan, de mivel belóg a völgyszélbe, rotort találunk előtte. A délutáni lehetőség az obertrauni völgyben jobbra haladva elérni a kb. 1500m magas DNy-i sziklafalat. Mivel erre fúj a völgyszél és feltehetőleg az alapszél is, szerintem tuti befutó.
Leszálló a felvonóhoz vezető út közelében, közvetlenül a Traun partján, az egyik focipálya mellett (ebből 6 van a közelben, plusz a völgyben beljebb is sok leszállható mező van). A leszálló nagy, a völgyszélbe áll, szélzsákkal. Viszont hajtani a focipálya “nézőterén” illik, hogy hagyjunk helyet a sárkányosoknak is. Itt a kép közepén levő mező.
Amikor mi voltunk, a híd melletti parkolóból folyamatosan volt felszállítás a felvonóhoz. Árat nem tudok, de az út kb. 5 perc kocsival, nem hinném, hogy drága. Gyalog sok, mert 100-150m a szintkülönbség.