Ezen a recepten évekig kísérleteztem, mire végre stabilan el tudom készíteni. Korábban összeesett a hab, vagy kicsapódott a tejszín, vagy túl híg lett, stb.

Tehát gőz fölött megolvasztok 10 dkg étcsokit 5 dkg vajjal. Eközben felverek két tojásfehérjét. A megolvadt csokit leveszem, és gyors mozdulatokkal belekeverem a tojások sárgáját. Itt jön az alkohol :), leginkább whiskey, vagy egyéb tölgyfahordós ital, pl. tokaji. Néhány percig még hűlni hagyom, majd amikor még melegnek érzem, de nem forró (az edény sem), akkor óvatosan belekeverem a habot.
Ezen a ponton lehet beletenni kb. egy dl tejszínből vert habot. Sajnos, ha túl meleg volt a krém, akkor a tejszín összeesik, ha pedig már megszilárdult a tojásfehérje, akkor ezzel összetörik a hab. Általában nem szoktam tejszíint tenni bele, így eredményül egy könnyű, tömény csokihabot kapok, ami viszont nem alkalmas torta kenésére. Kénytelenek vagyunk magában megesszük, esetleg valami keksszel, muffinnal. Ha mégis torta készülne belőle, akkor még melegen gyorsan ráöntöm a tortakarikában hagyott, kihűlt piskótára. Tejszínnel lágyabb az íze, és ha a megfelelő időpontban a megfelelő hőmérsékletű krémbe a megfelelő mennyiségű tejszínt kevertük, akkor talán kenhető is lesz az eredmény.