Akkor sütöm, ha megmaradt néhány tojásfehérje, például ha fagyit vagy csokikrémet készítettem. Ha tortaformában sütöm, meglocsolom konyakkal, megkenem csokikrémmel, és megszórom kakaóporral, akkor az egyik legfinomabb csokitorta lesz. Marcipánnal és/vagy meggyel különösen finom.

Hozzávalók:

* 6 tojásfehérje
* 1 tojássárga
* 1 ek cukor
* 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
* 3 ek kakaópor
* 25 dkg gesztenyemassza
* 3 ek (őszi)baracklekvár
* 8 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
* vaníliás cukor

A tojásfehérjéből kemény habot verek. A sárgáját kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a vajjal. Beleteszem a lekvárt, a kakaót, majd a gesztenyét. A lisztet és a sütőport a tojásfehérjébe keverem, majd az egészet elkeverem a gesztenyés masszával. Kivajazott muffinformában megsütöm. Lehet aszalt gyümölcsöket is sütni bele (rumba áztatva :).