Fagyi
2008. 9. 17.Ha én készítem a fagyit tejszínből, és nem növényi zsírból, akkor sem kerül többe, mint egy kulturált dobozos. És sokkal finomabb.
Csokis:
* 4 tojássárga
* 2 ek cukor
* 15 dkg olvasztott keserű csoki
* 0,3 dl whisky (vagy konyak, esetleg tokaji aszú)
Kávés:
* 4 tojássárga
* 2 ek cukor
* 2 ek kávépor
* 0,3 dl Baileys
Fehércsokis:
* 10 dkg olvasztott fehércsoki
* 0,5 dl tojáslikőr
* 2 ek tejszín
Mindegyiket összekeverem, majd elosztok köztük 1,2 l tejszínből készített habot. Egymásra rétegezve fagyasztom.
Vaníliás
* 2 tojássárga
* 2 egész tojás
* 4 ek cukor
* fél rúd vanília magja
Habverővel folyamatosan keverve gőz fölött főzöm, amíg besűrűsödik és kifehéredik, és már forrónak érzem. Kihűlésig tovább keverem, majd óvatosan hozzáadom 4 dl tejszín habját.