Csokikrém
2008. 9. 17.Hát, ez megint nem a legegyszerűbb. Nem sikerül mindig tökéletesre, de legalább finom :)
Hozzávalók:
* 4 tojásárga
* 2 ek cukor
* 10 dkg vaj
* 15 dkg keserű csoki
* 2 ek kávépor
* 0,3 dl whisky (vagy konyak, esetleg tokaji aszú)
A cukorból kevés vízzel szirupot főzök, hűlni hagyom. Megolvasztom a csokit, a vajat szobahőmérsékletűre melegítem. A tojássárgákat habverővel keverem, és nagyon lassan beleöntöm a cukorszirupot. Így sokkal habosabb lesz, mintha kristálycukorral csinálnám, és biztos nem maradnak cukorkristályok a krémben. Bleteszem a kávéport, majd a vajjal is habosra keverem. Hozzáöntöm az olvasztott csokit, és a whiskyt. Az így kapott krém nagyon finom, és tömény. Ha tortát akarok tölteni vele, akkor lazán hozzákeverek 3 dl tejszínből készült habot is.