* 25 dkg őrölt !sótlan! pisztácia
* 20 dkg őrölt mandula
* 20 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 2 dl tej
* 2 ek. liszt
* 2 ek kristálycukor
* csipet só
* 1 tojássárgája
* 1/4 vaníliarúd
* 4 cl rum (nem aroma!)
*
* sok kakaóval sütött piskótalap

A marcipánbevonathoz:
* 20 dkg marcipán (legfeljebb kétszeres)
* 2 ek cukor
* 1/2 dl víz
* további 5-10 dkg őrölt pisztácia

A tejből a liszttel, a kristálycukorral, a vaníliával és a csipet sóval sűrű krémet főzök. Amikor kész, belekeverem a tojássárgáját. A vajat habosra keverem a porcukorral, és beleteszem a pisztáciát és a mandulát. Ha kihűlt a főtt krém, alaposan elkeverem a vajkrémmel. A végén beleöntöm a rumot. A piskótát több vékony szeletre vágom, és vékonyan kenem meg a krémmel. A 2 evőkanál cukorból és a vízből sűrű szirupot főzök, és kiskanalanként adom a pisztáciához, amíg az gyúrható állagú lesz. Ekkor összegyúrom a marcipánnal, vékonyra nyújtom, és bevonom vele a tortát. Nagyon jól mutatnak rajta a színes marcipántojások.