Egész hosszú tavaszi szünetet kaptak a gyerekek, bár a megelőző szombaton még suli volt. Ezt a hétvégét apa Ruhpoldingban töltötte. Ott azt mondták, az egész következő hét jó idő lesz az Alpokban. A meteo alapján is úgy tűnt. Hétfő este hazajött. Kedden Óbuda volt, délután ott repültem. Útközben eldöntöttük, hogy a szerdát már Ausztriában töltjük. Két éjszakára terveztük, így maradt idő nyulazni és családot látogatni hétvégén. Tortát sütni, tojást festeni nem, és sonkát főzni is csak késve, de nem baj.

Délután összecsomagoltunk, éjfélkor lefeküdtünk, hatkor elindultunk, délre megérkeztünk.

A Stoderzinkenen három ernyő lejtőzött, majd leszállt. Bementünk fizetni napijegyet, de azt mondták, ma nem kell :) Fent némi pakolászás után elindultunk. Az új starthelyet hamar megtaláltuk, kb. tíz perc volt a kocsitól. De nagyon keleties volt rá a szél, és nem tudtam, hogy egyáltalán startolható-e délután. Felmentünk a csúcsra. Elég fáradt volt a társaság, ráadásul a gyönyörű idő ellenére az olvadozó havon kellett menni. Útközben apa talált egy kígyót, állítólag mi is ott mentünk el mellette. Egy helyi turista figyelmeztette, hogy veszélyes. Vipera Berus volt.

A fenti starthelyen szintén balos volt a szél. Ahova szembefújt volna, ott nagy hó volt, szakadékkal az alján, onnan nem szerettem volna startolni. Sétáltunk kicsit, aztán láttunk egy csapat ernyőst feljönni. A helyi klub vezetője volt két kezdővel. Beszéltünk vele, levizsgáztatott, hátha oktatást is el tud adni :) Átmentem, repülhettem. A szél szerinte is balos volt, de elmegy. Kikérdeztük a többi starthelyről is, aztán finoman céloztak rá, hogy örülnének, ha festenék nekik :) Kipakoltam, közben az alsó starthelyről kitekert valaki. Én is elmentem. Utólag apa mesélte, hogy elég csúnyácska startokat mutattak be az oktatóval egyetemben :) Kicsit lejtőztem, majdnem le is rohadtam, mert a balos szélben a hegy bal felén próbáltam megélni… A helyi termik pedig jobbra lakik :) Kitekertem szépen, magassági rekordot döntöttem :) Az Alpok összes hegye ott volt a lábaim alatt. Az ismerősöket megnéztem, a többit is próbáltam megjegyezni; a fényképezőgép sajnos a kocsiban maradt. Sajnos elkezdett a fejem fájni, ezért leszálltam. A piciny családom egy óra múlva ért le értem, ugyanis a déli oldalon próbáltak lejönni, és állandóan beszakadtak a hóba. Kerestünk szállást, vacsiztunk, fürödtünk, aztán aludtunk.

Másnap apa kezdett, elment a Dachsteinig, aztán vissza.

Aztán én jöttem. Ezt repültem. Leírni még nem tudom, egyelőre annyit, hogy sok éves álmom vált valóra :)))

Leszállás után még elmentünk mászni Untergrimmingbe. Vissza kellett fordulni, mert elkezdett csöpögni az eső, de végül nem áztunk meg.

Harmadik nap összecsomagoltunk, elbúcsúztunk, fölmentünk a hegyre. Ugyan előző nap úgy gondoltam, én már nem akarok többet repülni, mert megrepültem, amire vágytam. Ennek ellenére úgy ébredtem fel, hogy akkor most meg kell nézni Gosaut felülről :) De a szél nem így akarta. DK fújt a magasban, ez a Stoderzinken tetején a startolható erősség környékén volt. Egy versenyernyős elstartolt, de nem győzött meg. Alig haladt előre. Lementünk, és megnéztük a Grimming aljában a vízesést. A Stausee-ig nem tudtunk felmenni. Aztán Bzümi megfürdött a patakban :) Egy kávé után hazaindultunk. Még utolsó percben elértünk a Türkensturzhoz, ahol kis eltévedés után pont sötétedésre tudtuk befejezni a mászást. Éjfélre kissé álmosan itthon voltunk.