Kávés-karamellás mézeskalácstorta

Kávés-karamellás mézeskalácstorta

Tészta

  • méz
  • vaj
  • csipet só
  • mindenféle mézeskalácsfűszer

Összemelegítem, leveszem a tűzről.

  • liszt
  • tojássárgája

Egyesével belekeverem. Ha kihűlt, akkor némi szalakáli.

Hűtöben tartom egy ideig, majd porcukorral lisztezve vékonyra nyújtom, és néhány percig sütöm. Vigyázat, könnyen megég! Tojássárgájával megkenem, majd egy percre vissza a sütőbe.

Négy-öt réteg kell belőle legalább.

Krém:

  • karamell
  • tej
  • kávé
  • csipet só

Liszttel besűrítem, vajat keverek hozzá.

A díszítés tojásfehérjehab sok porcukorral. Egy kicsit rásütöm a legszebb lapra még kenés előtt.

Kellemes karácsonyt!