Brownie
2009. 2. 23.Ezen a recepten évek óta kísérletezem, és már többször feladtam, hogy valaha sikerülni fog.
De végre, (nagyjából) következetesen sikerül. És egész egyszerű!
Tehát, amire szükségünk lesz:
- olvasztott étcsoki – sok! mondjuk, kezdjük 20dkg-mal
- vaj – kb. 10 dkg
- tojás – mondjuk, négy
És ami a legfontosabb: mindegyik szobahjőmérsékletű legyen!
A fenti sorrendben habverővel összekeverjük. A tojásokat egyesével, habosodásig verjük.
Kivajazott tepsiben 175 fokon, jó esetben légkeveréssel sütöm, éppen csak addig, amíg megszilárdul.
Igény szerint izgalmasabbá tehető:
- 10dkg mascarpone sajt + egy tojás sárgája + porcukor + vanília (pöttyökben a tetejére)
- (fehér)csoki bogyókkal
- málnával