Ezen a recepten évek óta kísérletezem, és már többször feladtam, hogy valaha sikerülni fog.

De végre, (nagyjából) következetesen sikerül. És egész egyszerű!


Tehát, amire szükségünk lesz:

  • olvasztott étcsoki – sok! mondjuk, kezdjük 20dkg-mal
  • vaj – kb. 10 dkg
  • tojás – mondjuk, négy

És ami a legfontosabb: mindegyik szobahjőmérsékletű legyen!

A fenti sorrendben habverővel összekeverjük. A tojásokat egyesével, habosodásig verjük.

Kivajazott tepsiben 175 fokon, jó esetben légkeveréssel sütöm, éppen csak addig, amíg megszilárdul.

Igény szerint izgalmasabbá tehető:

  • 10dkg mascarpone sajt + egy tojás sárgája + porcukor + vanília (pöttyökben a tetejére)
  • (fehér)csoki bogyókkal
  • málnával